szo. júl 27th, 2024

Székely Sándor beszéde 2016. október 2-án

Magyarország ma bebizonyította, hogy nem kér a gyűlöletből.

Ennek a népszavazásnak nem lesznek győztesei, de 15 milliárdért már kiderülhet, hogy Magyarország nem kér a gyűlöletből. Nem kér Orbán Viktor politikájából.

Új szemmel kell néznünk a világba és új szemmel kell néznünk a politikára.

  • Hinnünk kell abban, hogy győzhetünk a félelem, a korrupció, a direkt felkorbácsolt gyűlölet ellenében is.
  • Hinnünk kell honfitársainkban. Hinnünk kell magunkban, az országunkban.
  • Hinnünk kell, abban, hogy innen nem hogy nem szabad elmenni, de hogy itt harcolni kell az igazságunkért, a jobb életért, a fejlődésért. Hinnünk kell abban, hogy Magyarország Európához tartozik. Hinnünk kell abban, hogy mi igenis ki tudunk állni, és el tudjuk mondani, hogy milyen országot képzelünk el.
  • Hinnünk kell abban, hogy sok beszélgetéssel, kompromisszummal megoldásokat tudunk találni közös gondjainkra: a pocsék egészségügyre, az oktatásra, a mindent elöntő korrupcióra, a kivándorlásra, az alacsony bérekreMeg kell találnunk a megoldást arra, hogy országunkat visszatereljük azon nemzetek közé, amelyek állampolgárai büszkén vállalják múltjukat, jelenüket és bizakodva nézhetnek a jövőbe.

Ez egy nehéz munka. Nehéz, de talán nem reménytelen.

De csak akkor érhetünk el sikereket, ha mindenki elvégzi azt a munkát, amit elvégezhet.

A civilek, a pártok, az egyének.

Nem engedhetjük meg magunknak a széthúzást, az egymásra mutogatást, a csak a Fidesznek hasznot hozó, szőrszálhasogatást. Ki kell törnünk a saját magunk épített ketrecből.

Itt az ideje, hogy közösen mondjuk ki: elég volt.

Éppen ezért, most arra kérem a kampányban érdemben részt vevő pártokat, civil szervezeteket, hogy idén, október 23-án közösen ünnepeljük az 56-os forradalom 60. évfordulóját a Blaha Lujza térre meghirdetett demonstráción.

Itt az ideje, hogy új szövetséget kötve, civilek és pártok közösen, vagy éppen egymás mellett haladva harcoljunk a kiépülő diktatúra, az ostobaság, az uszítás, a lopás, és a félelem ellen!

Ideje, hogy együtt mondjuk ki, Elég volt!

Ti akik ma itt vagytok, ti vagytok az a mag, aki elindíthatja változást. Ti akik ma eljöttetek, megteremthetitek a változás alapjait.

Még nagyon sok dolgunk van. Még nagyon sok mindent kell megcselekednünk. Az első feladat az, hogy három hét múlva ne ennyien legyünk hanem sok százezren.

Mutassuk meg Orbánnak és bandájának, hogy nem félünk tőlünk. Hívjátok meg barátaitokat az eseményre a fb –n. Figyeljétek a híreket. Legyetek aktívak, álljatok készen. Ha a Fidesz megérzi, hogy megbukhatnak, bármi megtörténhet. Addigra készen kell állnunk!

Hajrá Magyarország!

Éljen a köztársaság!