sze. ápr 24th, 2024

Orbán csizmája a Terror Háza Múzeumban

A Szolidaritás Mozgalom elvitte a Terror Háza Múzeumba Orbán VIktor 2013-as csizmáját. Találkozzunk december 8-án 10 órakor a Jászai Mari téren! Álljunk ki most is jogainkért!

2013-ban ledöntöttük a parlamentáris diktatúra szobrát, amely Sztálin testből és Orbán fejből állt. Akkor a fanyalgók nem értették, vagy nem akarták megérteni, hogy Orbán Viktor zsarnoki módon kormányoz. Csak a saját és családja érdekeit szolgálja.

Mikulás napja alkalmából megtöltöttük a csizmákat azokkal a dolgokkal, melyeket az Orbán kormány adott a dolgozóknak. Az elvett cafetériával, ami Magyarországon tíz munkavállalóból kilencet érintett, és mégis átléptek a dolgozók feje felett. Lakáskulcsokat tettünk a csizmába, ami a kilakoltatott családokat, a devizahitel-károsultakat, a hajléktalanságot jelképezi a “családok évében”. A Szolidaritás Mozgalom javasolja a szakszervezeteknek, hogy közösen dolgozzuk ki az új Munka Törvénykönyvét.

 

 

Arra kértük az embereket, hogy szombaton menjenek el a tüntetésre, de mielőtt meghozzák ezt a döntést, üljenek le és gondolják át, hogy nyugaton hogyan lettek olyan magasak a bérek és egyéb körülmények. Senki ne higgye, hogy azok a munkás emberek az ölükbe kapták mindezt, hanem egyszer volt egy nemzedék, amely megküzdött mindezért. Magyarországon a “rabszolgatörvény” beterjesztése mutatja, hogy mi vagyunk ma az a nemzedék, melynek meg kell küzdenie az extraprofitot hajszoló nagytőkével.

A diktatúra jelképét, a csizmákat bevittük a Terror Háza Múzeumba, ahol a diktatúrák emlékei találhatóak. Segítettük a gyűjtőmunkát.

 

 

 

A poszt kommentelhető a Facebookon.

SZOLIDARITÁS

A Szolidaritás Mozgalom elvitte a Terror Háza Múzeumba Orbán Viktor 2013-as csizmáját. Találkozzunk december 8-án 10 órakor a Jászai Mari téren! 2013. szeptember 29-én ledöntöttük Orbán Viktor…

1 thought on “Orbán csizmája a Terror Háza Múzeumban

Comments are closed.