szo. júl 27th, 2024

A Szolidaritás Mozgalom részt vesz a főpolgármesteri előválasztáson

A Blaha Lujza téri előválasztási sátort az szervezet aktivistái fogják működtetni.

Sajtótájékoztatót tartottak a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Szolidaritás Mozgalom képviselői a főpolgármesteri előválasztásról a képviselői irodaházban december 20-án.

Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke elmondta, hogy

ez egy jópofa új dolog lesz, az ellenzék kicsit kinyitja magát a civil szervezetek felé is, ahol meg tudják, tudjuk mutatni, hogy gyűlölködés nélkül, egymást nem gyalázva, hanem érveinket ütköztetve is tudunk politizálni, és az előválasztási döntést elfogadva olyan jelöltet tudunk állítani jövő ősszel, aki legyőzi a FIDESZ jelöltjét.

Civil szervezetként a Szolidaritás Mozgalom az elmúlt években is kivette a részét a rászorulók segítésében, Budapesten ételt osztunk, vidéken ruhát gyűjtünk és juttatunk el a rászorulóknak aktivistáink segítségével. A főpolgármester-választás is egy olyan ügy, melyet támogatunk, egész konkrétan a Blaha Lujza téri “előválasztási sátort” az aktivistáink fogják működtetni. Ezúton is kérjük, hogy civil szervezetek is támogassák az előválasztásban való részvételt, akár csak egy meleg teával.

Sajtómegjelenések

2018.12.20. MÉRCE
Molnár után a Demokratikus Koalíció részéről Gy. Németh Erzsébet, majd a Párbeszéd részéről Kocsis-Cake Olivio és a Szolidaritás vezetője, Székely Sándor is támogatólag szóltak hozzá az előválasztást ötletéhez. Kocsis-Cake azt is kiemelte, a Párbeszéd az a párt, amely az előválasztás tervét már nagyon régóta szorgalmazza, és nagyon hatékony, mozgósító eszköznek nevezte azt. Azt is elmondta, jelöltjüket hamarosan meg is nevezik.

2018.12.20. 24.HU
Az első fordulóban az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Magyar Szolidaritás Mozgalom választja ki jelöltjét, aki a júniusi második fordulóban mérkőzik meg a centrum jelöltjével. Júliustól pedig egyetlen ellenzéki jelölt néz majd szembe Tarlós Istvánnal.

2018.12.20. Népszava

Székely Sándor is azért szimpatizál az előválasztással, mert szerinte ezzel a módszerrel az ellenzék nemcsak azt mutathatja meg, miben különbözik a Fidesztől, de azt is, emelte ki a Magyar Szolidaritási Mozgalom politikusa, hogy miben térnek el egymástól a baloldali pártok elképzelései.

1 thought on “A Szolidaritás Mozgalom részt vesz a főpolgármesteri előválasztáson

Comments are closed.