szo. júl 27th, 2024

Szoliday Debrecen

A SzoliDay egy hete Debrecenben féllábasra sikerült, ugyanis az eszem-iszom objektív okok miatt megelőzte a munkát.

Sebaj, pótoltuk.

Most egy kedves házaspárnak segítettünk, akik a devizakárosultak bőséges táborába tartoznak, és el kell adniuk életük munkáját, a családi házat. A Debrecen környéki kertségekben sok hasonló sorsú ember él, ők is itt találtak egy kis házikót. Tavaly tavasszal ők segítettek nekünk, így most rajtunk lett a sor. A Szolidaritás tagjai vállalták, hogy kifestik a házat, melyhez az anyagot és a munkaerőt is mi adtuk.

Itt mondunk köszönetet Székely Sándornak, a Szolidaritás elnökének, független országgyűlési képviselőnek, aki a képviselői fizetéséből biztosította a festéshez szükséges anyagköltséget.

Ezeken a napokon a szolidaritás jegyében kölcsönös segítségvállalásokat teljesítünk. Ezt megelőzően Uszkán jártunk, ahol vásároltunk két ablakot az önkormányzat egyik házába, amit szintén mi építettünk be.

Április 13-án a SzoliDay következő állomása Törökszentmiklós, ahol a Szolidaritás szociális szövetkezetet üzemeltet, és adományokkal fogjuk segíteni a rászoruló családokat. Ja! És utána eszem-iszom a roma közösségi házban 🙂

Káposznyák István, a Szolidaritás alelnöke

Képriport a debrceni felújításról: