sze. ápr 24th, 2024

A Szolidaritás is ott lesz az előválasztás 2. fordulójában

Egyetlen civil szervezetként, a második fordulóban is ott lesz a Szolidaritás Mozgalom!

Sajtóközlemény

A budapesti változásért; egy zöld, élhető és modern fővárosért; a korrupciómentes, demokratikus és a budapestiek bevonásán alapuló városvezetésért elkötelezett ellenzéki pártok és civil szervezetek az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás második fordulójának megszervezésére és lebonyolítására Civil Választási Bizottságot (CVB) hoztak létre. A CVB célja, hogy ősszel Budapesten a lehető legszélesebb körű ellenzéki együttműködés álljon szemben a Fidesz jelöltjével, Tarlós Istvánnal és a NER-el.

A CVB elnöke a tagok felkérése alapján dr. Magyar György ügyvéd.

A CVB tagjai:
Civilek a demokráciáért
Mindenki Magyarországa Mozgalom
Számoljuk együtt!
Nyomtass te is!
aHang
Oktogon Közösség
Állampolgárok a Centrumban Egyesület
Karácsony Gergely
Puzsér Róbert
MSZP
Párbeszéd
Demokratikus Koalíció
Jobbik
Momentum
LMP
Szolidaritás Mozgalom

A CVB célja, hogy a budapesti választópolgárok a lehető legnagyobb számban vegyenek részt a főpolgármester-jelölti előválasztáson, szavazatukat személyesen és online, több budapesti helyszínen, külső beavatkozástól védetten, szigorú adatvédelmi szabályoknak megfelelően adhassák le. E munka technikai, technológiai és logisztikai feltételeinek biztosítását a CVB civil tagjainak vezetésével a CVB civil közössége látja el, az aHang biztosítja a szervezési munka hátterét, a további résztvevők pedig támogatják ennek megvalósulását. A feltételek biztosításáról az egyeztetések hetek óta zajlanak, a még megmaradt nyitott kérdéseket a CVB tagjai, a civil szervezetek közvetítő szerepét elfogadva, közös céljaik szem előtt tartásával rendezik.

A CVB munkájában résztvevő két főpolgármester-jelölt, Karácsony Gergely és Puzsér Róbert egyetértenek abban, hogy Budapest jelenlegi vezetésének koncepciótlansága és elvtelen szolgasága óriási károkat okoz a budapestieknek. Ezért készek arra, hogy alternatívát adjanak a budapestieknek, és egy tisztességes és méltányos előválasztás keretében a budapestiek döntésére bízzák, melyikük legyen az ellenzéki együttműködés keretében Tarlós István kihívója.

Karácsony Gergely leszögezte, hogy álláspontja szerint az előválasztás akkor szolgálja célját, a hatalom embereinek leváltását, egy élő és élhető Budapest kialakítását, ha a folyamat nem veszélyezteti a NER-rel szembeni kampányt, vagyis ha az előválasztás május 27-e és június 30-a között lezajlik.

Puzsér Róbert feltétele, hogy az előválasztás hivatalos kiírásának pillanatában jelölje meg az ellenzék azt a 23 konszenzusos polgármester-jelöltet, akik kihívói lesznek a Fidesz jelöltjeinek a budapesti kerületekben, illetve Puzsér Róbert ragaszkodik ahhoz, hogy még az előválasztás előtt az ellenzéki pártok fogadjanak el egy Budapest-minimumot, az új budapesti várospolitika alapját.

A CVB a következő napokban, hetekben azon fog dolgozni, hogy az előválasztás és a teljes ellenzéki együttműködés politikai és technikai feltételei megvalósuljanak.

Akik úgy gondolják, részt vennének szavazóként, támogatóként, önkéntesként ebben a folyamatban, azok az alábbi linken ki tudják fejezni ebbéli szándékukat: http://ahang.hu/elovalasztas

A CVB munkáját a bizottságban résztvevő jelöltek, pártok és civil szervezetek a mielőbbi konszenzus kialakításának érdekében nem kommentálják, a CVB nevében kizárólag Magyar György jogosult nyilatkozni.

2019.05.22
Civil Választási Bizottság

 

Akcióinkat az alábbi számlaszámra küldött adományokból fedezzük. Segíts Te is!

A PAYPAL alkalmazásával saját PAYPAL-fiókodból, vagy bankkártyád segítségével is utalhatsz adományt: KLIKK!
A számla tulajdonosa a Szolidaritás.

MagNet Bank: 16200106-11517878 

IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000