szo. júl 27th, 2024

Támogatjuk a pedagógusok november 30-ra tervezett demonstrációját

A mozgalom ezzel csatlakozik a Pedagógus Szakszervezet szerdán közzé tett felhívásához, amelyben a társadalom és egyéb szervezetek támogatását kérték.

A Szolidaritás szerint a pedagógusok számos alkalommal kongatták meg a vészharangot, de annak hangját az Orbán-kormány alig hallotta meg. Látszategyeztetések zajlottak, de olyan szakmai szervezetek bevonásával, amelyek a kormánynak kedvesek voltak, miközben a döntéshozók a fejüket a homokba dugták.

Pedig a baj egyre nagyobb. A pedagógus életpályamodell több sebből vérzik, amelynek egyik kiindulópontja a pedagógusok bérrendezése. Az elmúlt években egységesen végrehajtott béremelés ugyanis nem oldotta meg azt, hogy a szakma ne öregedjen ki, s hogy a fiatal pedagógusok ne legyenek pályaelhagyók. A baj nagy, hiszen már most egyre többen mennek nyugdíjba, s a kormánynak nincs megoldási javaslata az ő pótlásukra. Az ugyanis nem megoldás, hogy egy magyar szakos tanárnak fizika vagy kémia órát is kell tartania. Az sem megoldás, hogy az így keletkezett túlóráit nem számolhatja el. Az sem megoldás, hogy a pedagógusok kötelező óraszáma nincs meghatározva, lefixálva. Mint ahogy az sem megoldás, hogy az órákra való felkészülés helyett adminisztrálnia kell a pedagógusnak. Ez csak néhány probléma a sok közül.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom úgy véli, hogy a gyermekeink jövője és így az országunk sorsa attól is függ, hogy milyen az oktatási rendszere.

Ezért fontos, hogy november 30-án minél többen legyünk a Pedagógusok Szakszervezete által meghirdetett demonstráción, ezért arra kérjük tagjainkat, szimpatizánsainkat és minden magyar állampolgárt, hogy legyen jelen a tüntetésen, támogassuk a tanárok harcát.

Forrás: PSZ

Akcióinkat az alábbi számlaszámra küldött adományokból fedezzük. Segíts Te is!

A PAYPAL alkalmazásával saját PAYPAL-fiókodból, vagy bankkártyád segítségével is utalhatsz adományt: KLIKK!




A számla tulajdonosa a Szolidaritás.

MagNet Bank: 16200106-11517878 

IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000