pén. ápr 26th, 2024

Szolidaritás a közgyűjteményi dolgozókkal

2020. január 22-én 16 órakor, a Magyar Kultúra Napja alkalmából demonstrációra kerül sor a könyvtárban, múzeumban, levéltárban, közművelődési intézményekben dolgozók elfogadhatatlanul alacsony bére miatt  az V. kerületi Akadémia utca és Arany János utca sarkán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete előtt. A Szolidaritás Mozgalom részéről Székely Sándor elnök, országgyűlési képviselő is felszólal.

A Közgyűjteményi Dolgozók szakszervezete nyílt levelt írt a kormányzatnak, és online petíciót is indított a megalázó bérek miatt

A tüntetés programja:

A KKDSZ mb. elnöke, Papp Katalin rövid beszéde mellett ismertetni fogja a KKDSZ 2020. évi petícióját, amelynek átadására a rendezvény végén, várhatóan 17:00 17:15 között kerül sor, felszólal Székely Sándor, független országgyűlési képviselő és Tamás Gáspár Miklós, filozófus.
Formanek Csaba, dramaturg, színművész, Kölcsey Ferenc Himnusza és a Gondolatok a könyvtárban című Vörösmarty Mihály veret szavalja el.

Az idei szlogen: A kultúra értékei romokban, a béreink alatta …

A KKDSZ elnöksége január 8-án a következőket fogadta el, melyeket a tiltakozó akciókon fognak felhasználni:
Véleményünk szerint akár az alapbér emelésére tett újabb ígéret (2016-ban a lépcsőzetes emelés első szakaszában 30%-ot ígértek) akár a kulturális bérpótlék maradó 15 %-os összege, elégtelen kollégáink egzisztenciális helyzetének érzékelhető javítására, hiszen béreink még ezzel a beígért növeléssel is reménytelenül elmaradnak az országos átlagkeresettől.
Mindenki ítélje meg, maga, hogy ez a beígért növekedés olyan eredménynek számíthat-e majd, amelyre tekintettel érdemes lemondani a bérrendezés ügyében az együttes fellépésről, valódi – szakmai – összefogásról, vagy szükségesnek tartja az összefogást.
A KKDSZ továbbra is érdemi bérnövekedést követel a kulturális ágazatban dolgozóknak, hogy a növekvő bérekről és vásárlóerőről szóló hírek átélhető valóság legyen valamennyiünk számára!

A fővárosi rendezvényen kívül , több vidéki városban is lesz megmozdulás, sokan fekete ruhát viselve fognak tiltakozni.

 

Ágazat minimálbéren -A kultúra értékei romokban, a bérünk alatta

Causes event by KKDSZ Kulturális Szakszervezet on Wednesday, January 22 2020 with 189 people interested and 35 people going.

 

Akcióinkat az alábbi számlaszámra küldött adományokból fedezzük. Segíts Te is!

A PAYPAL alkalmazásával saját PAYPAL-fiókodból, vagy bankkártyád segítségével is utalhatsz adományt: KLIKK!




A számla tulajdonosa a Szolidaritás.

MagNet Bank: 16200106-11517878 

IBAN: HU88 1620 0106 1151 7878 0000 0000

1 thought on “Szolidaritás a közgyűjteményi dolgozókkal

Comments are closed.