pén. márc 29th, 2024

Valódi ellenzéke lett a Fidesznek Debrecenben

A Magyar Szolidaritás Mozgalom közleménye

Átvette mandátumát a debreceni választási bizottságtól Káposznyák István, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnökségi tagja. Fő célja a debreceniek valódi érdekeinek képviselete az önkormányzatban, így az akkumulátorgyár és a hozzá köthető beruházások vizsgálata, valamint a debreceni bérlakás helyzet megoldása.

Káposznyák István több mint tíz éve politizál a városban. Mivel szervezetünket a Szolidaritás Mozgalmat semmilyen oldalról nem támogatják, István – csakúgy mint mindenki más – a szervezetben társadalmi munkában végzi tevékenységét.
Káposznyák István elmondta, hogy az akkumulátorgyár működéséhez a kormány garanciákat kell adjon! Először is, a legfontosabb, hogy a természetvédelmi előírások itt, de a többi magyarországi üzemnél egyaránt a legmesszemenőkig be legyenek tartva! Az is elengedhetetlen, hogy a gyárban és a hozzá köthető üzemekben is magyarok dolgozzanak, minimum 1.000 euro nettó fizetésért, jó munkakörülmények között! Káposznyák szerint az a minimum, hogy a gyárakba beengedjék a szakszervezeteket, hiszen ha ők nincsenek bent, akkor a külső garanciák önmagukban semmit sem érnek.

Káposznyák István elmondta, hogy kevésbé a mindenre nemet mondó ellenzéki képviselő szerepét kívánja betölteni, hanem komoly javaslatokkal érkezik a debreceni közgyűlésbe, ahol mind a bérlakás-problémára, mind pedig az ország keleti felét, így a Hajdú-Bihar Vármegyét is sújtó vízhiányra.

A Szolidaritás Mozgalom elnökségi tagjaként a képviselő széles körben nyitott a szakmai és politikai együttműködésre a város érdekében, természetesen konkrét programok mentén.

Káposznyák elmondta, hogy 2023. április 21 -én, pénteken, délután 16.00-tól, fórumot tart, amelyen szakszervezeti vezetőkkel és energia-szakértőkkel beszélik át, többek között az akkumulátor gyártás helyzetét is.

Székely Sándor, a Szolidaritás Mozgalom elnöke elmondta, hogy a debreceni közgyűlésben való megjelenés komoly lépcsőfok a szervezet számára, hiszen ezen keresztül be tudja mutatni, milyen munkát tud végezni az önkormányzatokban. A Szolidaritás Mozgalom – helyi civil szervezetekkel karöltve – arra készül, hogy részt vesz a közelgő önkormányzati választásokon Budapesten és vidéken egyaránt.