csü. júl 18th, 2024

Megfizethető lakhatást – Lakásügynökség rendelkezzen a ki nem adott lakásokról Budapesten és az egész országban!

Felesleges bicikliutak helyett megfizethető lakhatást!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom bicikliutak felfestésénél sokkal fontosabbnak tartja a budapesti lakhatási válság felszámolását, ezért átfogó reformokat javasol ezzel kapcsolatban. Szabályozni kell az Airbnb piacot, a lakáskiadási rendszert és meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy gazdag emberek és cégek nyerészkedjenek a magyar átlagpolgárokon. Lakásügynökség, bérlakás építési program, szabályozási szigor. Erre a hármasra épül a Szolidaritás Mozgalom akció terve.

Székely Sándor, az egyesület elnöke elmondta, hogy a Szolidaritás Mozgalom és a vele együttműködő kerületi civil szervezetek azért harcolnak, hogy Budapesten azok a lakások, amelyeket befektetésként vásárolt meg a tulajdonosuk azaz nem lakik bennük senki, kötelezően kerüljenek be egy fővárosi lakásügynökség portfóliójába, ami ezeket az ingatlanokat a lakosság béreit messzemenőkig figyelembe véve kiadja a lakásra szorulóknak. A tulajdonosok természetesen részesülnek a kiadás bevételeiből, de az így szabályozott piac nem engedi, hogy multicégek és milliárdosok nyerészkedjenek a magyar átlag keresettel rendelkező budapesti lakosokon.

A Mozgalom és szövetségesei fontosnak tartják, hogy szabályozva legyen az Airbnb piac is és hogy harminc évvel a rendszerváltás után végre induljon érdemi bérlakás építési projekt. Szerencsés esetben az állammal együttműködve, de ha ez nem lehetséges: a civilek úgy látják, hogy ezt Budapest ez saját forrásokból is elindíthatja.

A lényeg az, hogy felesleges politikai viták, valamint csak egyes szűk társadalmi rétegeket szolgáló intézkedések helyett Budapesten végre átfogó változások induljanak meg! – mondta Székely és hozzátette, hogy a Szolidaritás Mozgalom és a vele együttműködő civil szervezetek immáron 12 kerületben készülnek megmérettetni magukat a 2024-es önkormányzati választásokon valamint szándékukban áll főpolgármestert is indítani.

Székely Sándor
elnök

Székely Sándor