vas. ápr 28th, 2024

Újabb pofonokat kapnak a budapesti utasok

Kormány és ellenzék együtt verik Budapest tömegközlekedésének koporsójába a szeget! Friss hír, hogy márciustól a MÁV-Start, a Volán és a HÉV járatokon nem tervezik elfogadni a Budapest-bérletet, ezzel több százezer budapesti és elővárosi utas életét megnehezítve. A Szolidaritás Mozgalom döbbenten áll az események előtt és ezzel is bizonyítva látja, hogy a pártok jelenléte az önkormányzati munkában súlyos problémákat jelent a fővárosi lakosoknak.

Az indoklás szerint Budapest tartozik 2 milliárd forinttal az Építési és Közlekedési Minisztérium felé, ám vélhetően ismét arról van szó, hogy az ellenzék és a kormánypárt csatározása eredményeként a lakosok szenvednek igazi vereséget. Másik újdonság, hogy a BKK januártól csavar még egyet az utasok szivatásán, ugyanis hétköznap este 8 órától számos járat elsőajtóssá válik.

Székely Sándor, a Mozgalom elnöke álláspontja szerint nem hogy bővíteni nem szabadna az elsőajtós rendszert, hanem egyenesen felszámolni kellene azt, és helyette ellenőrökkel biztosítani a jegyellenőrzést, ami gyorsabb, kényelmesebb és kulturáltabb utazást tenne lehetővé.

Galba-Deák Ádám, a Mozgalom alelnöket elmondta továbbá, hogy Budapestnek nem szabad politikai csatározások miatt tönkremennie, ezért fontos, hogy az önkormányzatok mentesek legyenek a pártpolitikai érdekektől.

Székely Sándor
elnök