hét. ápr 29th, 2024

A Magyar Szolidaritás Mozgalom támogatja az április 6-i tüntetést

A budapesti önkormányzati választáson hét kerületben induló így listát is állító civil szervezet támogatja a Magyar Péter által összehívott tüntetés céljait.

Székely Sándor, a szervezet elnöke elmondta, hogy bár Magyar Péter elmúlt tizennégy éves tevékenysége nagyon is problémás és jogosan vet fel súlyos kérdéseket a személye a politika iránt érdeklődőkben, de fellépése a politikai térben hosszú távon akár segítheti is Magyarországot abban, hogy végre normalitás útjára lépjen.

Fontos lenne, hogy végre a problémák megoldásával is foglalkozzunk, és túl tudjunk lépni a politikai oldalak ördögi logikáján, amik semmi másra nem jók, csak, hogy a problémákat még nagyobbá tegyük.

Székely elmondta, hogy a Szolidaritás Mozgalom két fő célja, hogy a budapesti önkormányzati politikából kiszorítsák a pártérdekeket és csak a településen lakók érdekében lépjenek fel, valamint hosszú távon megreformálják a kerületi rendszert mert a jelenleg évente több száz milliárd megy el a semmire. A mostani rendszer működésképtelen, képtelenség Budapesten bármilyen komoly átfogó stratégiát alkotni, hiszen a huszonhárom kerületnek és a fővárosi önkormányzatnak, teljesen mások a prioritásai.