pén. márc 29th, 2024

A Magyar Szolidaritás Mozgalom támogatja az egészségügyi dolgozók szakszervezetének harcát a jobb munkakörülményekért valamint a tisztességes bérrendezésért

A Magyar Szolidaritás Mozgalom, tűrhetetlennek tartja az egészségügyben uralkodó viszonyokat. Miközben a Fidesz-KDNP kormány százmilliárdokat költ külföldi harmadosztályú és hazai focicsapatok stadionjaira, különböző sportakadémiákra, valamint különböző egyházi intézményekre, addig évente tízezrek halnak meg csak ezért, mert az egészségügyre szánt költségvetési források nem elégségesek, és mert az ágazat valódi reformja rendre elmarad.

Az egészségügyi dolgozók elképesztő munkát végeznek, sokszor borzalmas körülmények között. Mindezt megalázóan alacsony munkabérért, sokszor 12-24 órákat dolgozva. Aki járt az elmúlt években kórházban, rendelőintézetben az tudja érzi: az ápolók, az orvosok fáradtak, kimerültek, ingerlékenyek. A rossz munkaszervezés, az elmaradt reformok, a példátlanul nagy pályaelhagyás, a megalázóan alacsony bérek, napról-napra egyre erőteljesebben nehezítik már az alapfeladatok ellátását is. Az egészségügy válságát már rég nem lehet a szőnyeg alá söpörni, a kormányzati propagandagépezet hiába szajkózza, hogy minden rendben van.

Szerintünk a Fidesz-KDNP leváltása után a következő időszak egyik első és legfontosabb feladatának az egészségügy körülményeinek, az ott dolgozók munka- és bérviszonyainak rendezésének kell lennie!

Magyar Szolidaritás Mozgalom, támogatja az egészségügyi dolgozók szakszervezetének tervezett sztrájkját, valamint elhatárolódik Cser Ágnes szakszervezeti vezetőtől, aki mintha képtelen lenne észrevenni, hogy a jelenlegi kormány lassan nyolc éve van hatalmon, mialatt Magyarországon az egészségügyi ellátás folyamatosan romlik, az elvándorlás pedig még mindig hatalmas az ott dolgozók körében. Őszintén reméljük, hogy személye már nem sokáig nehezíti az egészségügyi dolgozók helyzetéért valóban küzdő szervezetek munkáját, és képes lesz változtatni eddigi hozzáállásán, és azokért tevékenykedni, akiknek az érdekvédelmére „szerződött”.

Budapest, 2018. január 15.

Magyar Szolidaritás Mozgalom