csü. ápr 25th, 2024

Elég volt a nácikból! – sajtóközlemény

A Magyar Szolidaritás Mozgalom várja február 8-án a Civil Összefogás Fórumot, Bayer Zsoltot, és az összes hazai párt tagját az antifasiszták által február 8-ra szervezett ellendemonstrációjára.

A német és magyar alakulatok 1945. február 11-én este Budáról indult kitörési kísérletére történő megemlékezés, egyben a magyarországi szélsőjobboldal egyik legnagyobb éves eseménye. Így a hazai és külföldi szélsőjobboldali szervezetek ebben az évben február 8-án ismét masírozhatnak a fővárosban, hogy megemlékezzenek a magyar történelem legsötétebb időszakáról. Azt a korszakot dicsőítik mely a II. Magyar Hadsereg elvesztésével, 600.000 magyar zsidó lemészárlásával, több ezer roma és fogyatékkal élő kivégzésével, az ország totális lerombolásával és kifosztásával valamint ennek következtében 250.000 sváb honfitársunk kitelepítésével végződött.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom nem véletlenül várja a CÖF-t valamint Bayer Zsoltot is az antifasiszták ellendemonstrációjára. Hiszen nem régiben ők is a kirekesztés, a gyűlölet és a rasszizmus ellen tüntettek Erzsébetvárosban, felháborodásuknak nagyobb nyomatékot adva a Szentatya segítségét is kérték nyílt levélben.

A Szolidaritás Mozgalom reméli, hogy most hétvégén nem csak a legnagyobb hazai civil szervezet a CÖF képviselői lesznek jelen az antifasiszták által rendezett ellendemonstráción, hanem a KDNP, a Fidesz, az ellenzéki pártok valamint a hazai egyházak képviselői, hiszen a múlt hibái nem ismétlődhetnek meg.

Ítéljük el közösen a nácizmus minden formáját, mondjunk közösen nemet a Horthy korszakra, a magyar történelem legsötétebb korszakára.

Székely Sándor
A Szolidaritás Mozgalom elnöke

 

Antifasiszta akció a Becsület Napja ellen!

Causes event in Budapest, Hungary by Autonómia and AntifaInfo Budapest-Hun on Saturday, February 8 2020 with 1.7K people interested and 477 people going….