hét. ápr 29th, 2024

Csökkenteni kell a fővárosi kerületek számát

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elfogadhatatlannak tartja, hogy az alig kétmilliós Budapestnek 23 önkormányzata és külön egy fővárosi közgyűlése van.

Ezen felül természetesen még az aktuális kormányokkal is meg kell küzdeni, ami tovább bonyolítja a képletet, arról már nem is beszélve, hogy így képtelenség együtt dolgozni a várost körül ölelő, lakosságszámban dinamikusan növekvő településekkel is.

Székely Sándor volt fővárosi képviselő, a mozgalom elnöke elmondta, hogy Budapest a világ más nagyvárosaihoz képest nevetségesen sok kerületből áll, amelyek fenntartása azon felül, hogy sok tíz milliárd forintba kerül a lakosságnak, érdemben nehezítik a város lakóinak az életét, hiszen nemhogy a nagy beruházások kivitelezését gátolják, hanem sokszor egy gyalogos átkelőhely telepítése, működtetése, karbantartása is komoly problémákat okoz, mert a feladat elvész a sok, teljesen felesleges hivatal között.

Ez a helyzet senki másnak nem jó, csak a pártoknak, akik a kerületeket sokszor kifizetőhelyként tartják számon. Több ezer felesleges állás, sok tízezer felesleges munkaóra nehezíti az önkormányzati működést.

Székely elmondta, hogy drasztikus változásokra van szükség ahhoz, hogy Budapest valóban működőképessé váljék. Ideje érdemben hozzányúlni a kerületi struktúrához. Budapesten elég lenne 4-5 kerület, amelynek választott tisztségviselői a főpolgármester vezetésével irányítanák a várost.

Budapest lakói többet érdemelnek!

Székely Sándor, elnök