hét. ápr 29th, 2024

Ne folytassa, ellenzék!

Hétvégén Tatabányán a Fidesz, Békés megyében pedig a náci párt győzött az időközi önkormányzati választásokon. A Magyar Szolidaritás Mozgalom álláspontja szerint a parlamenti liberális ellenzéknek nem szabad elindulnia a 2024 -es önkormányzati választásokon, mert indulásukkal csak a Fideszt tartják hatalomban, illetve helyet csinálnak a náciknak.

Magyarországot nagyon megviseli az elmúlt 3-4 év. Covid, receszió, háború, infláció, időjárási anomáliák, hogy csak a legsúlyosabbakat emeljük ki! Minden normális országban ilyenkor a regnáló hatalom álltalában belebukik a kormányzásba, de nem így nálunk. Pedig ok rengeteg lenne, hogy az Orbán kormány megbukjon, ám a liberális parlamenti ellenzék biztos támasza a jelenlegi miniszterelnöknek. A Szolidaritás Mozgalom álláspontja szerint az lenne a legjobb, ha a hivatásos ellenzék nem indulna el a 2024 -es önkormányzati választásokon, így lehetőséget adna az országnak, hogy a Fidesz tartótisztjei helyett mások – nem pártpolitikából érkezők – vezessék az önkrományzatokat.

Sajnos, a 2022 -es országgyűlési választásokon, valamint az azóta eltelt időszakban, annyira lejáratta magát a parlamenti ellenzék, hogy mára totálisan hitelüket vesztették, nemcsak a kistelepüléseken, de úgy tűnik, hogy a megyeszékhelyeken is. Sőt, egyáltalán nem biztos, hogy Budapestet meg tudná-e tartani ez az állandóan egymással foglalkozó, a választókat leginkább a szükséges rossznak tekintő, súlyos állami milliárdokból gazdálkodó pártcsalád.

Székely Sándor, a mozgalom elnöke elmondta, hogy szerencsés lenne, ha az önkormányzati választásoktól távol tartanák magukat az ellenzéki pártok, mert az állandó veszekedésük a pozíciókért ellehetetleníti az érdemi alternatíva felmutatását. Székely azt javasolja, hogy a pártok csak az EP-választásokon induljanak, és ott játsszák le a ‘Ki az erősebb ellenzéki párt?’ című színmű legújabb fejezetét! Az önkormányzati választásokon pedig engedjék, hogy a helyben és országosan működő civil szervezetek mutassanak alternatívát a Fidesz és a szélsőjobboldal ellen!

Székely Sándor,
elnök