hét. ápr 29th, 2024

Kultúrharc helyett valódi, humánus, a közjót szolgáló önkormányzati munkát!

Cséplő Dániel, a Szolidaritás Mozgalom kilencedik kerületi polgármesterjelöltje megdöbbenve látja, hogy a kerület regnáló polgármestere a kerületet érintő súlyos problémák megoldása helyett inkább a szexuális kisebbségek jogvédelmébe csomagolt álkonfliktusokat, mint például egy pad színeit tartja elsőszámú feladatának, miközben a kerületében olyan bérlakások vannak, melyek életveszélyesek az önkormányzat mulasztásából kifolyólag.

A Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltje kifejtette, hogy az elmúlt négy évben a szimbolikus politizálás, valamint a polgármesterasszony által generált belső viták, a lakosság összeugrasztása olyan témákról terelte el a figyelmet, mint a kerület tisztasága, biztonsága vagy Galvani híd megépítésének az ügye.

Jellemző, hogy a példás ferencvárosi bérlakásprogram, mely az elmúlt évtizedekben európai visszhangot is kapott, mára a múlté. Egyetlen lakást sem sikerült átadni az elmúlt években.

Ferencvárost ki kell szabadítani a pártérdekek csapdájából. A szimbolikus politizálás helyett, mely csak a fontos ügyekről tereli el a figyelmet, az emberek ügyeit kell megoldani. Parttalan viták helyett megegyezésre kell törekedni – mondta el Cséplő Dániel, a Szolidaritás Mozgalom ferencvárosi polgármesterjelöltje.

Cséplő Dánielt a Szolidaritás Mozgalom mellett az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, a Szociáldemokrata Párt, valamint az Európai Baloldal is támogatja.

SZOLIDARITÁS SAJTÓ