hét. ápr 29th, 2024

Lakógyűlés helyett átgondolt várospolitika kell!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöksége sajnálattal vette tudomásul, hogy Budapest főpolgármestere ahelyett, hogy hosszú távú stratégiai célokat tűzne ki a város fejlődése érdekében, inkább az Orbán-kormánytól lopott, sok tízmillió forintba kerülő PR-ötletekkel kampányol saját újraválasztása mellett. Ráadásul a várost megbénító biciklisávok és az átgondolatlan Lánchíd-lezárás is súlyos milliárdokba kerül.

Székely Sándor, a mozgalom elnöke elmondta: külvárosiként nagyon sértőnek érzi, hogy az elmúlt négy évben gyakorlatilag másodrendű polgárrá vált Budapesten, hiszen sem a tömegközlekedés nem fejlődött, sem P+R parkolók nem épültek, mégis a főváros vezetése megnehezítette az agglomerációból, illetve a külvárosokból való bejutást a város központjába. A mozgalom elnöke elmondta, hogy biciklisként sem érti, mi szükség volt arra, hogy a körúti biciklisávokat felfessék, anélkül, hogy megoldották volna a külvárosok és az agglomerációból érkezők ügyét.

Galba Deák Ádám, a szervezet alelnöke jelezte, hogy a belvárosi lakosként egyáltalán nem érti, miért van szükség a Lánchíd állandó és a rakpartok részleges lezárására, hiszen ezzel csak nő a már amúgy is leterhelt belvárosi utak terhelése, a szmog és a zaj. A szervezet elnöke elmondta, hogy bele sem mer gondolni abba, vajon mi fog történni, amikor pár hónap múlva elkezdődik a Petőfi és az Árpád-híd felújítása.

SZOLIDARITÁS