szo. ápr 27th, 2024

Hány családot kell még elütni gyalogos-átkelőhelyeken ahhoz, hogy változtasson Budapest? Zebraminimumot azonnal!

Négy nap alatt öt családot gázoltak el gyalogos-átkelőhelyeken Budapesten. A sajnálatos esetek jól jelzik, hogy nagyon nagy a baj Budapest útjain. A Szolidaritás Mozgalom Zebraminimum programjának alkalmazásával pár év alatt nullára csökkenhetnek a balesetek száma. Székely Sándor,a. mozgalom elnöke kitartó munkával elérte, hogy a parlament is tárgyaljon a programról, aminek egyes elemeit használják már a zebrák engedélyezésénel, de ez kevés. A fővárosi közútkezelőnek és a főváros vezetésének napirendre kell vennie a Szolidaritás Mozgalom programját.

Galba-Deák Ádám elmondta, hogy hazai és külföldi jó példákat is felhasználva alapján összeállított Zebraminimum program teljeskörűen szabályozza a gyalogos-átkelőhelyek telepítését, karbantartását valamint azokat az új technikákat, amelyek jelentősen csökkentik a balesetek számát. A Szolidaritás Mozgalom létrehozta a Zebraminimum.hu oldal is, hogy a lakosság bevonásával is javítson a helyzeten.

A fővárosi önkormányzat mereven elzárkózik attól, hogy bevezesse a program azon elemeit, melyek az ő hatáskörébe tartoznak. Bár folyamatosan beszélnek arról, hogy mit kéne csinálni, de valójában nem történik semmi. A főváros impotens vezetése a felelős azért, hogy a gyalogos-átkelőhelyeken drámaian sok a súlyos baleset és a halálos gázolás.

A Szolidaritás Mozgalom követeli, hogy azonnal kezdődjön meg az egyeztetés a Zebraminimum program bevezetéséről a Fővárosi Önkormányzat és a mozgalom közlekedésbiztonsági csoportja között, az ehhez szükséges dokumentumokat újra elküldtük Karácsony Gergelynek.

Galba-Deák Ádám