szo. ápr 27th, 2024

A pártok hagyják békén Budapestet!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom elhűlve látja, hogy a parlamenti pártok fél évvel az önkormányzati választások előtt is csak a technikai részletekkel foglalkoznak ráadásul egy náci párt felvetése nyomán. Cserébe egyáltalán nincs szó arról mit tennének Budapestel a következő ciklusban, vagy a következő évtizedekben. A Szolidaritás Mozgalom felszólítja a pártokat, hogy tartózkodjanak a 2024-es önkormányzati választásokon való részvételtől, engedjék át az önkormányzatok működtetését a civil szervezeteknek.

A Szolidaritás Mozgalom több mint 12 kerületben fog polgármesterjelölteket és képviselőjelölteket indítani, valamint van ambíciója főpolgármester-jelöltet is állítani – mondta el a szervezet vezetője.

Székely Sándor, a Szolidaritás elnöke elmondta, hogy Budapesten elképesztő sok probléma van, melyek már évtizedek kínozzák a budapestieket. Brutálisak a lakhatási feltételek, rossz és drága a közlekedés, tele város rozsdaövezetekkel de még a gyalogos-átkelőhelyek telepítése és karbantartása sem megoldott, miközben Budapest az elmúlt harminc három évben óriási vízfejjé nőtt.

Székely elmondta, hogy számításaik szerint Budapesten tízmilliárdokat lehetne megspórolni évente a kerületek és a fővárosi önkormányzat ésszerűsített működtetésével. Az így nyert pénzt a Szolidaritás természetesen a budapesti polgárok lakhatási költségeinek könnyítésére, a helyi kisvállalkozások támogatására, az iskolákra és közlekedés fejlesztésére költené.