szo. ápr 27th, 2024

A Szolidaritás Mozgalom nyitott a Vitézy Dáviddal való együttműködésre az önkormányzati választásokon

A Magyar Szolidaritás Mozgalom és a vele együttműködő budapesti és vidéki civil szervezetek immár évek óta azt mondják, hogy a magyarországi települések gondjait csak a politikai pártoktól független szervezetek, politikusok tudják megoldani. A főváros esetében ez hatványozattaban így van, ezért a Szolidaritás nyitott a párbeszédre Vitézy Dáviddal, a volt közlekedési államtitkárral.

Székely Sándor a mozgalom elnöke elmondta, hogy az elmúlt hónapokban többször kiderült, hogy a Szolidaritás programpontjai, valamint a közlekedési szakember véleménye egyeznek. Feltűnően szoros az egyezés a pártok szerepéről az önkormányzatok működtetésében és a közlekedéssel kapcsolatos anomáliák kezelésével kapcsolatban is.

A mozgalom vezetője elmondta, hogy Budapest a Fidesz és az ellenzéki pártok játszótere, értelmetlen pártpolitikai okokból az élet Budapesten nem hogy egyre egyszerűbb, kényelmesebb, hanem egyre tragikusabb.

Székely elmondta, hogy a 2024-es önkormányzati választásokon civil partnereikkel a kerületek több mint felében kíván polgármestert és képviselő jelölteket indítani. Ez azt jelenti, hogy a civil szövetségnek listája is lesz valamint határozott céljuk, hogy főpolgármestert is állítsanak. Ez utóbbi pozicióba akár Vitézy Dávidot is el tudják képzelni, amennyiben megállapodást tudnának a kötni.

Székely Sándor, elnök

Székely Sándor