sze. ápr 24th, 2024

A “Helló Pesterzsébetiek” civil egyesület és a Szolidaritás Mozgalom polgármesterjelöltje Nemes László

A „Helló Pesterzsébetiek” civil egyesület és a Szolidaritás Mozgalom Egyesület közösen indulnak a június 9-i önkormányzati választásokon. A két szervezet minden körzetben tervez jelölteket indítani, a polgármesterjelöltjük Nemes László.

A két egyesület célja, hogy Pesterzsébet nyugodt, tiszta, rendezett kerület legyen, amely vonzó célpontot jelent nem csak a gyógyfürdőbe és a pesterzsébeti Duna partra látogatók számára, hanem azoknak is, akik nem a belvárosban szeretnének élni.

Céljaink között szerepel a kátyús, rossz állapotú, rozoga utak és az elhanyagolt, bukdácsolós járdák rendbetétele, hogy az autósok és gyalogosok is kényelmesen közlekedhessenek kerületszerte.

Korrigálni kell a VEKOP pályázat során megvalósított értelmetlen, zavaró közlekedési változásokat, melyek a bicikliutak elhibázott, erőszakos elterjesztését célozták.

A közbiztonság számunkra azt jelenti, hogy az emberek és a gyerekek
biztonságosan tudnak közlekedni és hazajutni. Ennek érdekében nagyon fontos, hogy több rendőr legyen kerületünkben és a BKK járműveit, valamint az utcákat rendszeresen ellenőrizzék. Ezt több XX. kerületi közterület-felügyelő járőröztetésével és térfigyelő kamerákkal akarjuk megoldani.

A városközpont egyik nagy problémája a parkolás, illetve annak lehetetlensége most már a napközbeni órákban is. Ezt egy komplex forgalomcsillapítási és forgalomtechnikai szabályozási terv elkészíttetésével, lakossági véleményezéssel, majd megvalósításával kívánjuk kezelni. Ennek része lehet a központ egyes részein – az itt lakók ingyenes parkolása mellett – az idelátogatók parkolásának fizetőssé tétele.

Fel fogjuk számolni a Szent Erzsébet téren és környékén uralkodó áldatlan
állapotokat, megtisztítjuk a területet az ott randalírozó, rendszeresen koszoló és ürítő bandától.

Kerületünk egyik nagy gondja a szemét. A központi részeken a szemetelés, a
mellékutcákban a ledobott szemeteszsákok, a külső területeken, mint például a Délpesti Kórház, a Köves út és a Kiserdő a sitt lerakás bosszantják a
pesterzsébetieket. Ezeket újabb kamerák telepítésével és szigorúbb felügyelettel szeretnénk orvosolni.

A Tátra téri Piac kapcsán egyre több panaszt hallunk, hogy kevés az árus, a
szolgáltatás színvonala alacsony, a nyitvatartási idő nem alkalmazkodik a mai életritmushoz. Ennek érdekében javítani javasoljuk átütemezni a nyitvatartást, hogy tovább legyenek nyitva a kereskedők. A piaccal szembeni kisposta bezárása rosszul érintette a helyi lakosságot, ennek eredményeként a már amúgy is túlterhelt Zilah utcai postahivatal még több embert kénytelen kiszolgálni, napi szintűek a hering jelenségek. Meg fogjuk találni azokat a
boltokat, ahol a régi kisposta környékén postai szolgáltatást lehet majd igénybe venni, akár az önkormányzatunk költsége árán is.

A kertvárosi területek parkjait és játszótér is fejleszteni akarjuk, hogy ne csak a központban legyen fejlődés, hiszen nem csak a központban élők érdemlik meg a szép, igényesen kialakított és karbantartott közösségi tereket.
A Vörösmarty téri kispiacot sem lehet pénzráfordítás nélkül modernebb, vonzóbb, több szolgáltatást nyújtó piaccá tenni.

A Magyarok Nagyasszonya templom tornyának félbemaradt építkezését
szeretnénk felgyorsítani, ezért tárgyalásokat kezdeményezünk a Katolikus
Egyházzal, hogy hogyan lenne lehetséges a templom restaurálás mielőbbi
befejezése. Mindezek mellett elkötelezettek vagyunk a kerület kulturális és sport életének fejlesztésében, népszerűsítésében.

Szolidaritás Mozgalom