szo. júl 27th, 2024

Valódi lakásügynökséget, zéró tolerancia a lakatlan lakásokra!

A Magyar Szolidaritás Mozgalom üdvözli Karácsony Gergely lakásügynökségről szóló gondolkozását, az egyesület tavaly nyilvánosságra hozott programja ellenben valódi megoldást kínál a kampány miatt ímmel-ámmal megfogalmazott puha megoldással szemben.

Székely Sándor, az egyesület elnöke elmondta, hogy a Szolidaritás Mozgalom és a vele együttműködő kerületi civil szervezetek azért harcolnak, hogy Budapesten azok a lakások,

amelyeket befektetésként vásárolt meg a tulajdonosuk, azaz nem lakik bennük senki,

kötelezően kerüljenek be szolidáris fővárosi lakásügynökség (SZFL) portfóliójába, ami ezeket az ingatlanokat a lakosság béreit messzemenőkig figyelembe véve kiadja a lakásra szorulóknak.

A kerületek megfelelő rendelkezések elfogadása után azonnal cselekedhetnének, és a lakások végre lakásként funkcionálnának, mert ez a szerepük.

A Szolidaritás megoldása az irodaként funkcionáló lakásokat is betiltja, azt vallja, hogy a cégek irodahazákban béreljenek irodákat, és ne rontsák tovább a lakhatási helyzetet a fővárosban.

A tulajdonosok természetesen részesülnek a kiadás bevételeiből, de az ilyen módon szabályozott piac nem engedi, hogy multicégek és milliárdosok nyerészkedjenek a magyar átlagkeresettel rendelkező budapesti lakosokon.

Szoli sajtó