szo. júl 27th, 2024

A drogdilerkedés nem fér bele, Gergő!

A legutóbbi kormányinfón elhangzott, hogy, „Kovács Gergely XII, kerületi polgármesteri jelölése a baloldal erkölcsi züllésének következő lépése, azt mutatja, hogy „drogdílernek” is jó esélye van arra, hogy a baloldal jelöltjévé váljanak”. Ez az állítás természetesen felháborító, és semmilyen ellenzéki politikus nem ért azzal egyet, hogy drogdilereknek a politikában lenne a helyük. Sajnos azonban Kovács Gergely valóban büszkélkedett azzal, hogy drogot árult és abból sok pénzt is keresett, így az lenne a legjobb, ha elnézést kérne és visszavonulna a politizálástól.

A Magyar Szolidaritás Mozgalom nem prűd, tisztában van a magyar alkohol és drogfogyasztási helyzettel. Azt is el tudjuk fogadni, hogy bárki a múltjában olyat tett, amire nem büszke, de már megbánta és azon dolgozik, hogy kijavítsa hibáit.

Ám az példátlan, hogy egy budapesti polgármester jelölt, arról beszéljen nosztalgikusan, hogy milyen sok pénzt keresett, amikor drogot árult. Ez nonszensz. Egy felelős ellenzéki politikus nem adhat támadási felületet ilyen könnyen a propagnandának, hiszen nem csak magát, de az egész ellenzéket lejáratja..

Székely Sándor a Szolidairtás fővárosi listavezetője elmonda, hogy ez egyáltalán nem fér bele. Tisztességes ellenzéki politikusok pártállástól függetlenül küzdenek az kizsákmányoló Fidesz ellen, és akkor van olyan aki egy buta, felesleges és önző nyilatkozattal, évtizedek munkáját teszi tönkre. Egy élvonalban dolgozó politikus nem lehet, hiszen nem csak magáért felel, hanem az egész ellenzéki közösségért.