hét. ápr 29th, 2024

Nem a békepártinak csúfolt kezdeményezésre!

Káposznyák István a Szolidaritás Mozgalom elnökségi tagja nemmel szavazott az Orosz – Ukrán háború egy éves évfordulójáról szóló 5/2023. (III. 31.) országgyűlési határozathoz történő csatlakozásról döntő szavazásnál a Debreceni Közgyűlésben

Káposznyák István elmondta, hogy június 2-án, amikor koszorút helyezett el a Második Világháborúban történt bombázások debreceni áldozatainak emlékére, a szervezet és ő személyesen azt íratta a koszorúra, hogy „Soha többé háborút!”

Ukrajna honvédő háborút folytat. Mellette két erős szövetségi rendszer vállalt szolidaritást ezek pedig az Európai Unió és a NATO. Magyarország szolidaritását a háború sújtotta területekről érkező menekültek befogadásában és ellátásában fejezi ki. “Szerintem nagyon helyesen” – fogalmazott a képviselő.

“Viszont az, hogy a kormány az inflációért egyértelműen Brüsszelt teszi felelőssé, az a szerecsenmosdatás kategóriájába tartozik- folytatta Káposznyák. Tapasztaljuk nap mint nap a bérek elértéktelenedését. A háborút elítélem, de egy olyan határozatot nem tudok támogatni, amely másra mutogat. Nem tudom megszavazni ezt az előterjesztést.”

Káposznyák István a debreceni közgyűlésben egyedüliként szavazott nemmel az előterjesztés ellen.